Hulp bij uw financiën

Hulp bij financiële problemen of schulden

Indien u financiële problemen hebt dan kunt u hier hulp voor inschakelen. Een professionele bewindvoerder is opgeleid om te onderzoeken wat voor u de beste oplossing is om financiële problemen of schulden aan te pakken. Door jarenlange ervaring weten wij welke schuldentrajecten er allemaal zijn.

Financiële problemen en schulden oplossen

Om schulden en financiële problemen op te lossen zijn er diverse wegen te bewandelen. Uiteindelijk is hier zowel inspanning vanuit de bewindvoerder als vanuit uzelf voor nodig.

Welke oplossingen zijn er allemaal

Indien blijkt dat u problematische schulden heeft zijn er een aantal mogelijkheden. Zo zijn er  diverse schuldenregelingen welke via afdeling schuldhulpverlening van de gemeente gaan. De aanvraag hiervan doen wij en wij begeleiden u gedurende het gehele traject.  

Wij kunnen u uitleggen wat deze trajecten precies inhouden en ook wat u rechten en plichten binnen een traject zijn.
Mocht u niet in aanmerking komen voor een schuldenregeling dan kijken wij naar andere mogelijkheden, bijvoorbeeld om betalingsregelingen te treffen met de schuldeisers.

Maatwerk

Omdat iedereen anders is en daarnaast ook iedere situatie anders is, kijken wij altijd naar wat voor de betreffende persoon het beste en het meest haalbaar is.

Regio’s : Hoorn , Zaanstad, Purmerend, Alkmaar, Den Helder, Enkhuizen en omstreken.

Vrijblijvend afspraak inplannen

Heeft u financiële hulp nodig of zoekt u iemand die u kan helpen bij uw schuldsanering? Wij helpen u met professionele ondersteuning en duidelijke communicatie. Vul ons formulier in en wij plannen een vrijblijvende kennismaking met u in!

Problematische schulden

U heeft problematische schulden indien u uw schulden niet binnen drie jaar met het inkomen wat u heeft zelfstandig kunt aflossen. Gelukkig zijn hiervoor voldoende mogelijkheden om u toch te helpen.

Hoe verloopt een traject

Zodra het bewind is uitgesproken gaan wij alle schulden inventariseren en de schuldeisers aanschrijven. Daarnaast gaan wij ervoor proberen te zorgen dat er geen nieuwe schulden meer ontstaan. Soms ontstaan schulden doordat het inkomen te laag is en/of dat de uitgaven te hoog zijn. In deze situatie moeten wij het budget (inkomsten & uitgaven) stabiliseren.
Zodra wij alle schulden duidelijk in beeld hebben kunnen wij u een eventuele oplossing voorleggen. Er wordt gekeken naar welk traject voor u haalbaar is. Indien dit traject loopt dan dient u rekening te houden met de verplichtingen welke hieruit voortvloeien. Dit is per traject verschillen en leggen wij u uit zodra duidelijk is welk traject er voor u wordt opgezet.

Hoe lang duurt een traject

Gemiddeld duurt een traject bij de schuldhulpverlening drie jaar. Dit is de ‘officiële’ tijd waarin u in een schuldentraject zit. De aanloop naar dit traject kan, afhankelijk van de schuldenproblematiek, een aantal maanden duren. Dit omdat er voorbereiding nodig is, denk hierbij aan het inventariseren en stabiliseren van het budget en de schulden.

Als het bewind is uitgesproken op grond van problematische schulden dan is dit voor 5 jaar. Dit is ook de gemiddelde tijd welke nodig is om u schuldenvrij en vervolgens weer financieel zelfredzaam te kunnen maken.